Muhammara

Muhammara Tanımı İçin Malzemeler

  • 12 adet orta/büyük uzunluk kapya biber
  • 2 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 paket rondodan geçirilmiş etimek
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz

Muhammara Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberler yıkanıp, üzerlerine bıçakla çizik atılır.
  2. Önceden ısıtılmış 200° fırında denetimli pişirilir, kabukları soyulur.
  3. Tüm materyaller rondoya konarak kıvam alıncaya kadar çekilir.

Muhammara Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Püresi Yatağında Kabak
Kremalı Havuçlu Kek
Akşam Menüsü
Şehriyeli Pirinç Pilavı
Çıtır Çıtır Burma Kadayıf Tatlısı
Gül Reçeli
Hdabla | © 2025 |