Nohutlu Patlıcan Tava

Nohutlu Patlıcan Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet alacalı soyulmuş patlıcan
- 1 kapya biber doğranmış
- 5 adet yeşil sivri biber
- 3 adet irice kuru soğan
- 3 adet doğranmış domates
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- Sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
Üzeri için;
- İnce doğranmış maydanoz
Nohutlu Patlıcan Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyup doğrayın.
- Acısını bırakması için tuzlu suda en az 20–30 dakika bekletin.
- Ardından suyunu uygunca sıkıp kurulayın.
- Kızgın yağda patlıcanları çok yumuşatmadan yavaşça kızartın ve kenara alın.
- Genişçe bir tavaya biraz sıvı yağ ekleyin.
- Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip kavurun.
- Soğanlar yumuşayınca doğradığınız biberleri ekleyin ve birlikte kavurmaya devam edin.
- Ardından doğranmış domatesleri ve salçayı ekleyin.
- Salça kokusu çıkana kadar birkaç dakika pişirin.
- Haşlanmış nohutları ek edin.
- Üzerine 1 su bardağı sıcak suyu gezdirin ve baharatları ekleyin.
- Son olarak kızarttığınız patlıcanları ekleyin.
- Kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 10–15 dakika pişirin.
- Servis ederken üzerine ince kıyılmış maydanoz.
Nohutlu Patlıcan Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










