Muhallebili Tart Pasta

Muhallebili Tart Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:

  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 2 – 2,5 çay bardağı kadar un(elenmiş)
  • 1 paket kabartma tozu

Muhallebisi için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya

Islatmak için:

  • 1 çay bardağı süt

Muhallebili Tart Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri düzgünce çırpalım.
  2. Sıvı yağ, süt ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edelim.
  3. Elenmiş un ve kabartma tozunu da ekleyip karıştıralım.
  4. Unu denetimli olarak ekleyelim.
  5. Kalınınızı margarin ile heryerini güzelce yağlayalım kek harcını eşit bir biçimde dökelim.
  6. 180 derece fırında pişirelim.
  7. Kekimiz pişerken muhallabiyi yapalım.
  8. Tencereye süt, şeker ve unu koyup pişirelim kaynayınca 1 yemek kaşığı margarin ve vanilyayı ekleyip ocaktan alalım güzelce çırpalım. Ilımaya bırakalım.
  9. Kekimiz pişince fırından alıp ılımaya bırakalım.
  10. Ilıyan kekimizi kalıptan çıkarıp 1 çay bardağı sütle her yerini ıslanalım nemli bir dokusu oluyor yumuşacık sonra da ılıyan muhallebiyi dökelim.
  11. İstediğimiz formda süsleyelim ,ben dekor çikolata sosu ile süsledim.
  12. 2 saat kadar dinlendirip servis yapabiliriz afiyetler olsun.

Muhallebili Tart Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Tavuk
Kahvaltılık Domates
Fırında Lezzetli Dolma Tarifi
Çok Kabaran Cevizli , Tarçınlı Kek
Izgara Tavuk
Sodalı Köfte
Hdabla | © 2025 |