Muhallebili Kadayıflı Revani

Muhallebili Kadayıflı Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı irmik
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 2 su bardağı kavrulmuş kadayıf
Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- Birkaç damla limon
Muhallebi için:
- 4 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Muhallebili Kadayıflı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce şerbeti hazırlıyoruz. Şerbeti 10 dakika kısık ateşte kaynatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Şerbet soğuk olmalı.
- Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
- Yoğurt ve yağı ekleyip, biraz daha çırpıyoruz.
- Diğer materyalleri de ekleyip, spatulayla karıştırıyoruz.
- Borcamı yağlayıp, karışımı dökerek üzerini düzeltiyoruz.
- 180 derecede 20-25 dakika ortası pişiriyoruz.
- Kekimiz pişerken muhallebi için gerekli materyalleri daima karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebiyi soğumaya bırakıyoruz. Soğurken orta sıra karıştıralım ki kabuk tutmasın.
- Kürdan testi yaparak denetim ediyoruz.
- Fırından alınca kekimizi kesip, soğuk şerbeti her yerine gezdiriyoruz.
- Kek ve muhallebi ılıyınca muhallebiyi kekin üstüne döküp, eşit halde yayıyoruz.
- Soğuyunca buzdolabına kaldırıp birkaç saat dinlendiriyoruz.
- Üzerini hindistan cevizi, fındık, cevizle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Muhallebili Kadayıflı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
