Muhallebili Kadayıflı Revani

Muhallebili Kadayıflı Revani Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 2 su bardağı kavrulmuş kadayıf

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon

Muhallebi için:

  • 4 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Muhallebili Kadayıflı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce şerbeti hazırlıyoruz. Şerbeti 10 dakika kısık ateşte kaynatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Şerbet soğuk olmalı.
  2. Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
  3. Yoğurt ve yağı ekleyip, biraz daha çırpıyoruz.
  4. Diğer materyalleri de ekleyip, spatulayla karıştırıyoruz.
  5. Borcamı yağlayıp, karışımı dökerek üzerini düzeltiyoruz.
  6. 180 derecede 20-25 dakika ortası pişiriyoruz.
  7. Kekimiz pişerken muhallebi için gerekli materyalleri daima karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebiyi soğumaya bırakıyoruz. Soğurken orta sıra karıştıralım ki kabuk tutmasın.
  8. Kürdan testi yaparak denetim ediyoruz.
  9. Fırından alınca kekimizi kesip, soğuk şerbeti her yerine gezdiriyoruz.
  10. Kek ve muhallebi ılıyınca muhallebiyi kekin üstüne döküp, eşit halde yayıyoruz.
  11. Soğuyunca buzdolabına kaldırıp birkaç saat dinlendiriyoruz.
  12. Üzerini hindistan cevizi, fındık, cevizle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Muhallebili Kadayıflı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynirli Zeytinli Kek
Nohut Salatası
Annemin Prenses Tatlısı
Limon Tatlısı
Fırında Karnıyarık
Havuçlu Fındık Ezmeli Kek
Hdabla | © 2025 |