Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebilisi için :

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 paket sade toz kremşanti

Üzeri için :

  • Muhallebilik kadayıf

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye toz krem şanti ve şekerli vanilin hariç bütün materyalleri ekleyip karıştırmaya başlıyoruz.
  2. Kıvam almaya başlayınca kısık ateşte 2-3 dk daha pişiriyoruz ,bu sırada vanilya ekleyerek soğumaya bırakıyoruz.
  3. Soğuyan muhallebiye toz kremşantiyi ekleyip uygunca çırpıyoruz.
  4. Dikdörtgen borcamımıza kadayıfımızın yarısını ekliyoruz .
  5. Üzerine muhallebinin tamamını ekleyip yaydıktan sonra geri kalan kadayıfı da üzerine döküyoruz.
  6. Üzerinin streçliyip buzdolabında en az 2-3 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Sıkma
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bebek Sebze Çorbası +1
Kabak Tost
Red Velvet
Tuzlu Kek
Evde Pizza Tarifi
Tavuk Sote
Hdabla | © 2025 |