Mücver

Mücver Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 kısım pırasa (ince doğranmış)
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir yahut kaşar peyniri
  • Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pırasaları doğrayın ve kaynar suda 5 dakika haşlayın. Daha sonra suyunu yeterlice süzün ve sıkın.
  2. Haşlanmış pırasayı, yumurtaları, unu, peyniri, maydanozu ve baharatları bir kaba alın. Kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  3. Tavada sıvı yağı kızdırın.
  4. Karışımdan kaşıkla alıp tavaya dökün ve artlı önlü altın rengini alana kadar kızartın.
  5. Kızaran mücverleri havlu kağıda alarak fazla yağını süzün.
  6. Sıcak yahut ılık olarak servis edebilirsiniz. Yoğurtla kusursuz sarfiyat.

Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Çıtır Börek (Buzluk Börek)
Fırında Somon
El Açması Lezzetinde Patatesli Börek
Çörekotlu Yumurtalı Tost Ekmeği
Çilekli Ballı Kefir( 12+ Ay)
Yaz Pastası
Hdabla | © 2025 |