Havuçlu Rulo Pasta (Pratik ve Lezzet Garantili)

Havuçlu Rulo Pasta (Pratik ve Lezzet Garantili) Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 adet havuç

Muhallebisi için;

  • 2 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Havuçlu Rulo Pasta (Pratik ve Lezzet Garantili) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kekimizi hazırlamaya başlayalım. Toz şeker ve yumurtayı köpük köpük oluncaya kadar mikserle çırpıyoruz.
  2. Sıvıyağ, un, kabartma tozu, vanilin ve tarçın ekleyip karıştırıyoruz. ( topak olmaması için mikserle çırpıyoruz. ).
  3. Son olarak rendelenmiş havuçları ek edip spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
  4. 180 derece fansız alt üst pişirme ayarında ısıttığımız fırına kekimizi koyuyoruz. 15-20 dk üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  5. Bu ortada muhallebimizi hazırlamak için küçük bir tencereye süt, şeker, un, nişasta gereçleri ekleyip kaynayıp yoğunlaşana kadar karıştırıyoruz.
  6. Ocağı kapatıp vanilin ve tereyağı ekleyip karıştırıyoruz daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
  7. Pişen kekimizi fırından çıkarıyoruz.
  8. Çıkardığımız keki yağlı kâğıt ile birlikte pak bir örtü üzerine alıyoruz. Dikkatli bir biçimde rulo yapıp ılımaya bırakıyoruz.
  9. Ilımış kekimizi yavaşça açıp üzerine muhallebimizi döküyoruz (bu basamakta dilerseniz muz koyabilirsinz)
  10. Kekimizi dikkatli biçimde yağlı kâğıttan ayırarak rulo yapıyoruz. Üzerine pudra şekeri serpiyoruz.

Afiyet olsun 💖

Havuçlu Rulo Pasta (Pratik ve Lezzet Garantili) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolataya Doyuran Suffle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Kabak Tatlısı
Hazır Yufka İle Peynirli Mini Gözleme
Bamya Yemeği
Ganitürlü Tavuk Sarma
Karnıyarık
Damla Sakızlı Tavuk Göğsü Tatlısı ( Çok Pratik)
Hdabla | © 2025 |
Not Found
404
Not Found