Havuçlu Rulo Pasta (Pratik ve Lezzet Garantili)

Havuçlu Rulo Pasta (Pratik ve Lezzet Garantili) Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 adet havuç
Muhallebisi için;
- 2 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Havuçlu Rulo Pasta (Pratik ve Lezzet Garantili) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kekimizi hazırlamaya başlayalım. Toz şeker ve yumurtayı köpük köpük oluncaya kadar mikserle çırpıyoruz.
- Sıvıyağ, un, kabartma tozu, vanilin ve tarçın ekleyip karıştırıyoruz. ( topak olmaması için mikserle çırpıyoruz. ).
- Son olarak rendelenmiş havuçları ek edip spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
- 180 derece fansız alt üst pişirme ayarında ısıttığımız fırına kekimizi koyuyoruz. 15-20 dk üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Bu ortada muhallebimizi hazırlamak için küçük bir tencereye süt, şeker, un, nişasta gereçleri ekleyip kaynayıp yoğunlaşana kadar karıştırıyoruz.
- Ocağı kapatıp vanilin ve tereyağı ekleyip karıştırıyoruz daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Pişen kekimizi fırından çıkarıyoruz.
- Çıkardığımız keki yağlı kâğıt ile birlikte pak bir örtü üzerine alıyoruz. Dikkatli bir biçimde rulo yapıp ılımaya bırakıyoruz.
- Ilımış kekimizi yavaşça açıp üzerine muhallebimizi döküyoruz (bu basamakta dilerseniz muz koyabilirsinz)
- Kekimizi dikkatli biçimde yağlı kâğıttan ayırarak rulo yapıyoruz. Üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
Afiyet olsun 💖
Havuçlu Rulo Pasta (Pratik ve Lezzet Garantili) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




