Mor Lahana Turşulu Nohut Mezesi

Mor Lahana Turşulu Nohut Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

Salata için;

  • 2 adet havuç
  • 4 yemek mor lahana tursusu
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı labne
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çimdik tuz

Üzeri için;

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 4 kol kıyılmış dereotu

Mor Lahana Turşulu Nohut Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Haşlanmış nohutlarımıza baharatlarımızı ayağımızı ekleyip, ister air fryer‘da, ister fırından ya da tavada kızartıyoruz.
  2. Bir kaseye yoğurt ,labne, sarımsak ve tuzunuzu ekleyip çırpıyoruz.
  3. Çırptığımız yoğurt karışımın içerisine mor lahana turşusu, rendelediğimiz havuçu koyup karıştırıyoruz.
  4. Karışımımızı tabağımız alıyoruz.
  5. Kızarttığımız nohutları kırışımızın üzerine döküp, ince kıydığımız dereotularını serpiştirip servis ediyoruz.

Mor Lahana Turşulu Nohut Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Krep (Akıtma)
Bardakta Kek (Tam Kıvamında)
Fit Tiramisu
Peynirli Poğaça
Organik Buğday Unuyla Ekmek (Artık Ekmek Almayacaksınız)
Yeşil Rüya
Hdabla | © 2025 |