Biberli Ekmek

Biberli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 bardak un

Üzeri için;

  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Kara biber
  • Kekik
  • Susam
  • Çörek otu

Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamurumuzu hazırlıyoruz un hariçinde tüm materyallerimizi kabımıza ekliyoruz ve karıştırıyoruz en son denetimli biçimde az az un ekliyoruz ve yoğuruyoruz yoğurma süreci bitince 40-60 dk hamurumuzun mayalanmasını bekliyoruz.
  2. Soğanlarımızı ve biberlerimizi küçük küçük doğruyorsunuz (dilerseniz robotla doğrayabilirsiniz) üzerine geri kalan gereçlerimizi ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  3. Hamurumuz hazır olduğunda 6 beze çıkacaktır yuvarlak tepsi kullanabilirsiniz. Yumuşak ve ele yapışmayan hamurumuzu merdane yardımıyla tepsi içi büyüklüğünde açıyoruz.
  4. Açmış olduğumuz hamurumuzu yağlanmış olan tepsimize seriyoruz tepsiden küçük olursa el ile çekmenizde sakınca yoktur. Hamurumuzun üzerine iç harcımızı koyuyoruz her tarafına yayıyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış fırınımızda 15 20 dk 180 derecede pişiriyoruz tüm bezelerimizi açıp tepsilere koyarak pişirebilirsiniz 6 bezeden 6 tepsi biberli ekmek çıktı piştikten sonra dilediğiniz üzere keserek ince bir biberli ekmek olacaktır servis etmeye hazırdır.

Not: iç harcımızın içerisine lor,çökelekte ekleyebilirsiniz.

Biberli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolataya Doyuran Suffle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kafedekilerden Farksız Evde Latte Yapımı
Fırında Soslu Et Dönerli Beyti
Ağızda Dağılan Renkli Lokmalar
Revani
Fellah Köftesi
Süt Mısır Haşlama (Bayılacaksınız)
Hdabla | © 2025 |
Not Found
404
Not Found