Misket Köfteli Fit Bezelye

Misket Köfteli Fit Bezelye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 250 gram kıyma
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik (isteğe göre)
  • 1 adet orta uzunluk patates (minik küpler halinde doğranmış)
  • 2 su bardağı dondurulmuş bezelye
  • 2-3 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Misket Köfteli Fit Bezelye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymayı baharatlarla yoğurup, minik misket köfteler haline getir.
  2. Bir tencerede sıvı yağı ısıt, doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavur.
  3. Salçayı ekleyip 1-2 dakika kavurmaya devam et.
  4. Üzerine bezelye, doğranmış patates ve hazırladığın köfteleri ekle.
  5. Malzemelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekle.
  6. Kısık ateşte, kapağı kapalı biçimde sebzeler ve köfteler yumuşayana kadar pişir. Afiyet olsun 👩‍🍳.

Misket Köfteli Fit Bezelye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beyti Kebabı
Düşük Kalorili Krep
Kiş Loren
Efibadem Kurabiyesi
Çikolata Soslu Tart Kek
Susamlı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |