Beyti Kebabı

Beyti Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet ince açılmış yufka

Köftesi için;

  • 1 kilo köftelik kıyma
  • 1 su bardağı çekilmiş ekmek
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Kaşık ucu ile karabiber
  • Tuz (oranını ağız tadınıza nazaran ayarlayın)

Sosu için;

  • 1-2 adet rendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 100 gram margarin

Beyti Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köftelerimizi hazırlayalım.
  2. Yoğurma kabına bütün materyalleri koyup yoğuralım.
  3. Uzun uzun kesimler halinde köfteler yapıp 2 3 saat dolapta bekletelim dinlenmesi lazım.
  4. Bizde o sırada üst sosunu hazırlayım köşede dursun.
  5. Kıymaları fırında yada airfryer de pişirelim.
  6. Yufkaları ortadan ikiye keselim üzerine biraz sıvı yağ gezdirelim.
  7. Köfteleri yufka üzerine dizelim ve sağdan soldan katlayalım saralım 2 parmak kalınlığında kesip tepsiye dizelim .
  8. Üzerine sıvı yağ sürüp fırına verelim.
  9. 180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirelim 40-45 dk dk sürüyor. Fırından fırına fark eder.
  10. Servis tabağına alıp hazırladığımız sosu üzerine dökelim.
  11. Yoğurt közlenmiş biber ile servis etmek istedim.
  12. Yanına közlenmiş patlıcan, kızarmış havuç eşliğinde de servis edebilirsiniz. Tercih sorunu.

Beyti Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tahinli Special Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kruton Kıtır Ekmek
Sebzeli Tavuk Sarma Kebabı
Haşhaşlı Revani
Yenilebilir Gofret Baskı İle Pasta Yapımı (Videolu)
Çok Lezzetli Tahinli Glutensiz Ekmek ( Ketojenik )
Kırmızı Pancar Salatası
Hdabla | © 2024 |

betkolik betcio betzula betgit tempobet sahabet betmoon starzbet tipobet Hostes Başkent Haber sahabet ömer betgar bahiscom bahiscom