Mısırlı Tavuk Çorbası
Mısırlı Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 100/150 gram tavuk göğsü
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- 1 adet kuru beyaz soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
Mısırlı Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanı küçük küp formunda doğruyoruz.
- Bir tencerede tavuk göğsünü haşlıyoruz içine soğanları atıyoruz ki erkenden yumuşasın.
- Tavuk haşlanınca öteki bir tencerede sıvı yağ ve unu kavuruyoruz kokusu çıkana kadar akabinde yavaşça soğanları ile birlikte tavuk suyunu ekliyoruz üzerine.
- Tavukları içine didikliyoruz ve akabinde mısırı ve rendelenmiş sarımsağı atıp kaynamaya bırakıyoruz.
- Özlü bir çorba olacağı için suyu kendi zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Pişmeye yakın tuzu ve karabiberi dileğe nazaran eklenir ve altı kapatılır.
- Ben servis ederken kaselere birazcık kaşar peynir ekledim içinde eriyince çok yakıştı. Çok lezzetli bir çorba deneyeceklere afiyet olsun 🩷.
Mısırlı Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






