Mis Gibi Portakallı Tarçınlı Kek tarifi

Mis Üzere Portakallı Tarçınlı Kek tanımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı +2 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı süt

Mis Üzere Portakallı Tarçınlı Kek tanımı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kek kalıbını tereyağ ile yağlayıp, hafif un serpelim buz dolabına alalım.
  2. Kek için; yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar mikserle ile çırpalım, akabinde süt, yağ ,rendelenmiş portakal kabuğu, tarçın ekleyip, mikserle ile çırpalım. Un ve kabartma tozunu karıştırıp kek harcına ekleyip mikserin.
  3. Kısık ayarında çırparak, harcın bir kısmını bir kaseye ayırarak, kakao ve süt ekleyip, güzelce karıştıralım.
  4. Kek kalıbına evvel sade harcı dökelim, üzerine kakaolu harcı eşit formda dökelim, bıçak ucu ile hafifçe karıştırarak.
  5. 165 derecede, evvelden ısınmış fan ayarında pişirelim. Kürdan batırarak kekin içinin piştiğini denetim edelim, şayet içi uygun pişmemiş ise fırın ayarını 120 dereceye getirip içinin uygun pişmesini sağlayalım.
  6. Fırından alınca karşıt çevirip üzerine ıslak mutfak bezi kapatıp bekletelim, sonra kolaylıkla çıkacaktır. Mis kokulu, pamuk kekimizi soğuyunca dilimleyerek servis edelim. Deneyecek arkadaşlara afiyet olsun. 🥰🌹.

Mis Üzere Portakallı Tarçınlı Kek tanımı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tart Kalıbında Çilekli Kek (Bir Dilim Asla Yetmez)
Hazır Mantı Tarifi
Fındıklı Kurabiye
Anne Kurabiyesi
İlikli Kemikten Kolojen Yapımı
Gelin Pastası
Hdabla | © 2025 |