Güllaç Tarifi

Güllaç Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram güllaç yaprağı
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- Ceviz
Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak 1 litre sütü ve bir su bardağı şekeri ocağa alalım.
- Ocağın altını açalım ve şeker eriyene kadar karıştırarak pişirelim.
- Sadece şeker erisin ve sütün sıcaklığı yoğurt mayalama esnasındaki sıcaklığa ulaşınca ocağın altını kapatalım.
- Daha sonra benim güllaç yapraklarım porsiyonluk o yüzden küçüktü ancak yuvarlak yufka ekmeği halinde olanlar da var siz ondan da tercih edebilirsiniz.
- İki paket 100 gramlık olandan kullandım.
- Her pakette üçgen biçiminde 10 tane vardı.
- Borcama yerleştirip üzerine şekerli süt karışımından dökmeye başlayalım.
- Sütü döktükçe yapraklar yumuşayacaktır.
- Yumuşayan yaprakları tepsiye tam oturtalım.
- Ben birinci paket (10 yaprak) bitene kadar devam ettim bu sürece.
- Daha sonra ortasına çekilmiş ceviz serpelim.
- İkinci paketi açıp tıpkı sürece devam edelim.
- Güllaçımızı buzdolabında en az 2 saat kadar dinlendirelim.
- Yiyeceğimiz vakit çıkarıp kare halinde bölelim.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun;).
Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








