Güllaç Tarifi

Güllaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram güllaç yaprağı
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Ceviz

Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak 1 litre sütü ve bir su bardağı şekeri ocağa alalım.
  2. Ocağın altını açalım ve şeker eriyene kadar karıştırarak pişirelim.
  3. Sadece şeker erisin ve sütün sıcaklığı yoğurt mayalama esnasındaki sıcaklığa ulaşınca ocağın altını kapatalım.
  4. Daha sonra benim güllaç yapraklarım porsiyonluk o yüzden küçüktü ancak yuvarlak yufka ekmeği halinde olanlar da var siz ondan da tercih edebilirsiniz.
  5. İki paket 100 gramlık olandan kullandım.
  6. Her pakette üçgen biçiminde 10 tane vardı.
  7. Borcama yerleştirip üzerine şekerli süt karışımından dökmeye başlayalım.
  8. Sütü döktükçe yapraklar yumuşayacaktır.
  9. Yumuşayan yaprakları tepsiye tam oturtalım.
  10. Ben birinci paket (10 yaprak) bitene kadar devam ettim bu sürece.
  11. Daha sonra ortasına çekilmiş ceviz serpelim.
  12. İkinci paketi açıp tıpkı sürece devam edelim.
  13. Güllaçımızı buzdolabında en az 2 saat kadar dinlendirelim.
  14. Yiyeceğimiz vakit çıkarıp kare halinde bölelim.
  15. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun;).

Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Pastırmalı Humus
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kenger Yogurtlaması
Etsiz Kuru Fasulye
Limonlu Top Kek
Yazın Vazgeçilmezi Semizotlu Borani
Lokma
Ek Gıda Dönemi Hızlı Kahvaltı
Hdabla | © 2025 |