Mini Poğaça Pizza

Mini Poğaça Pizza Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
  • Yarım su bardağı ılık su (100 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant kuru maya
  • Un (5-6 su bardağı denetimli eklenecek)

Sosu için:

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Üstü için:

  • Sucuk
  • Sosis
  • Domates
  • Mısır
  • Kaşar peyniri

Kenarlarına sürmek için:

  • 1 adet yumurta sarısı

Mini Poğaça Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin kabın içine sütü, suyu, şekeri, mayayı döküp karıştıralım.
  2. Sütün ve suyun kesinlikle ılık olması gerekiyor yoksa mayalanma olmaz !!
  3. Mayanın erimesi için 10 dakika bekleyip, içine öteki materyalleri ve unu yavaş yavaş denetimli olarak döküp yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğuralım ve üzerini kapatıp ılık bir yerde 45 dakika mayalandıralım.
  4. Mayalanan hamurun havasını almak için birkaç dakika yoğuralım.
  5. İçinden küçük modüller kopartıp yuvarlayalım ve elimizle yahut çay bardağın altı ile ortasına çukur açıp fırın tepsisine dizelim.
  6. Üzerine biraz açtığımız salçadan sürüp içinin kabarmaması için çatalla delik açalım ve ortalarına iç materyallerini yerleştirip hepsinin kenarlarına yumurta sarısını sürüp evvelce ısıtılmış fırında, alt üst fansız ayarda 180° de 15 dakika pişirelim.
  7. Pişme müddeti fırından fırına farklılık gösterebilir.
  8. Çıkarmaya yakın üzerine kaşar peynirini serpiştirip birkaç dakika pişirip fırından çıkartalım.

Mini Poğaça Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damla Çikolatalı Kurabiye
Fırında Kaşarlı Kabak
Hindi Banduma (Yöresel Ve Harika)
Kabaklı Krep (Videolu)
Nefis Tavuk Ciğeri Kavurması
Kerebiç
Hdabla | © 2025 |