Hindi Banduma (Yöresel Ve Harika)

Hindi Banduma (Yöresel Ve Harika) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış didiklenmiş hindi eti
  • 2 su bardağı haşlanmış hindi etin suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • 2 adet lavaş

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi

Hindi Banduma (Yöresel Ve Harika) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Haşlanmış didiklenmiş hindi etini tuz ile harmanlayın.
  2. Lavaşları evvel uzunlamasına ortadan ikiye kesin sonra ikiye katlayıp 3 parmak eninde kesin bir tabağa koyun.
  3. Küçük bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 su bardağı haşladığınız hindi suyunu koyup suyu kaynamaya bırakın kaynayınca ocaktan alın.
  4. Bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup eritin yağ kızınca ocaktan alın.
  5. Dilimlenmiş lavaşları maşa ile tutup sıcak et suyuna batırın her tarafını et suyuna bandırıp servis tabağına dizin fakat yalnızca servis tabağının kenarlarına dizin.
  6. Islattığınız lavaşları tabağın orta kısmını boş bırakın, bir sıra ıslanmış lavaş tabağa dizdikten sonra lavaşların üzerine evvel erimiş tereyağ gezdirin.
  7. Ardından çekilmiş ceviziçi serpin tekrar bir sıra daha lavaş ıslatıp tabaktaki lavaşların üzerine dizin.
  8. Sonra tabağın ortadaki boş kısmına didiklenmiş hindi etini koyun son olarak bütün tabaktaki materyallerin üzerine evvel erimiş tereyağ gezdirin sonra çekilmiş ceviz içi serpin.
  9. Hindi banduma hazırdır.Afiyet olsun.

Hindi Banduma (Yöresel Ve Harika) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kaymak Beze Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Az Ölçülü Pankek Tarifi
Kahveli Islak Kek
Tarif Sordurtacak Orman Meyveli Muffin
Marmelatlı Kurabiye
Fırında Tavuklu Kabak Yemeği
Meyveli Baton Pasta
Hdabla | © 2025 |