Hindi Banduma (Yöresel Ve Harika)

Hindi Banduma (Yöresel Ve Harika) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı haşlanmış didiklenmiş hindi eti
- 2 su bardağı haşlanmış hindi etin suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 buçuk çay kaşığı tuz
- 2 adet lavaş
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
Hindi Banduma (Yöresel Ve Harika) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Haşlanmış didiklenmiş hindi etini tuz ile harmanlayın.
- Lavaşları evvel uzunlamasına ortadan ikiye kesin sonra ikiye katlayıp 3 parmak eninde kesin bir tabağa koyun.
- Küçük bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 su bardağı haşladığınız hindi suyunu koyup suyu kaynamaya bırakın kaynayınca ocaktan alın.
- Bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup eritin yağ kızınca ocaktan alın.
- Dilimlenmiş lavaşları maşa ile tutup sıcak et suyuna batırın her tarafını et suyuna bandırıp servis tabağına dizin fakat yalnızca servis tabağının kenarlarına dizin.
- Islattığınız lavaşları tabağın orta kısmını boş bırakın, bir sıra ıslanmış lavaş tabağa dizdikten sonra lavaşların üzerine evvel erimiş tereyağ gezdirin.
- Ardından çekilmiş ceviziçi serpin tekrar bir sıra daha lavaş ıslatıp tabaktaki lavaşların üzerine dizin.
- Sonra tabağın ortadaki boş kısmına didiklenmiş hindi etini koyun son olarak bütün tabaktaki materyallerin üzerine evvel erimiş tereyağ gezdirin sonra çekilmiş ceviz içi serpin.
- Hindi banduma hazırdır.Afiyet olsun.
Hindi Banduma (Yöresel Ve Harika) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
