Mini Mini Rize Simidi

Mini Küçük Rize Simidi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 2-3 tatlı kaşığı maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığının biraz fazla sirke
  • Kıvamını ayarlayana kadar ılık su

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • 1 su bardağı kadar su

Mini Küçük Rize Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su hariç bütün materyaller bir kabının içine alınır ve karıştırılır.
  2. Kıvam alıncaya kadar su eklenir ve ele yapışmayan bir hamur oluşturulur.
  3. 1 – 1,5 saat kadar mayalanması beklenir.
  4. Oluşan hamur hafif un yardımıyla parmak kalınlığında, yaklaşık 10 cm uzunluğunda hamur yuvarlanır ve uçları birleştirilerek daire oluşturulur.
  5. Genişçe bir kaseye üzüm pekmezi ve su koyulur çırpılır oluşturduğumuz simitleri pekmezli suya gerili önlü batırılır.
  6. Sıcak fırına 180°’de pişirilir.

Mini Küçük Rize Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Akşam Yemeği Menümüz
Leziz Tat Mercimekli Kek
Soğuk Baklava
Dürümcülere Taş Çıkaracak Evde Hatay Usulü Tavuk Döner Tarifi (Videolu)
Yumuş Yumuş Sandviç Ekmekleri
Basmati Pirinçle Garnitürlü Pilav
Hdabla | © 2025 |