Mini Mini Rize Simidi

Mini Küçük Rize Simidi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı un
- 2-3 tatlı kaşığı maya
- 1 çay kaşığı şeker
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığının biraz fazla sirke
- Kıvamını ayarlayana kadar ılık su
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
- 1 su bardağı kadar su
Mini Küçük Rize Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su hariç bütün materyaller bir kabının içine alınır ve karıştırılır.
- Kıvam alıncaya kadar su eklenir ve ele yapışmayan bir hamur oluşturulur.
- 1 – 1,5 saat kadar mayalanması beklenir.
- Oluşan hamur hafif un yardımıyla parmak kalınlığında, yaklaşık 10 cm uzunluğunda hamur yuvarlanır ve uçları birleştirilerek daire oluşturulur.
- Genişçe bir kaseye üzüm pekmezi ve su koyulur çırpılır oluşturduğumuz simitleri pekmezli suya gerili önlü batırılır.
- Sıcak fırına 180°’de pişirilir.
Mini Küçük Rize Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

