Gerçek Madlen Kek (Madeleines)

Gerçek Madlen Kek (Madeleines) Tanımı İçin Malzemeler
- 90 gram tuzsuz tereyağ
- 2 adet yumurta
- 80 gram toz şeker
- 90 gram un
- 1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 tatlı kaşığı vanilya
- 1 fiske tuz
Madlen kek kalıbı yahut muffin kalıbı
Gerçek Madlen Kek (Madeleines) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını eriterek sararmasını sağlıyor ve ocağı kapatıyoruz ve soğumasını bekliyoruz.
- Bu ortada 2 yumurta 1 fiske tuz ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
- Soğumuş tereyağını yavaş yavaş çırptığımız yumurtaya ekleyerek yediriyoruz.
- En son tümünü elediğimiz kuru gereçleri de ekleyerek ister spatulayla alttan üste döndürerek yedirin isterseniz mikseriniz ile çırpın her formda oluyor. Açıkçası ben spatulayla uğraşmadım. Çok kabardı.
- Ve hamuru üzerini streçleyerek, kalıbı tereyağıyla yağlayıp akabinde unlayıp ve silktikten sonra buzdolabına kaldırıp en az bir saat bekletiyor.
- Bir saatin sonunda fırını 200 dereceye getirip alt-üst ayarda ısıtıyor, hamurdan birer tatlı kaşığı alarak madlen kek kalıplarına yerleştiriyoruz.
- Hamur akışkan olmadığı için kalıpta biçimsiz duruyor hiç dağıtmaya kalkmayın fırında pişerken kesinlikle kalıbın formunu kendi kendine alıyor.
- 200 derecede 8-10 dakikada pişiyor. Kenarları hafif kahve rengi üzeri altın sarısı olunca fırından çıkarıp kalıbı çabucak boşaltıyoruz. Bizim konut hafif yanık sevdiği için ben 10 dakika pişirdim. Hamur kesinlikle artıyor ikinci posta için kalıbı yıkayıp soğutup yağladıktan sonra tekrar kullanabilirsiniz.
Not:Servis yaparken üzerine pudra şekeri serperek yahut bir köşesini erittiğiniz çikolataya batırarak konuklarınıza sunabilirsiniz. Not:Madlen kek kalıbınız yoksa muffin kalıbında da yapabilirsiniz👍.
Gerçek Madlen Kek (Madeleines) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




