Mini Cheesecake

Mini Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket burçak bisküvi
- 50 gram margarin ( 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ)
Krema için;
- 400 gram labne
- Yarm su bardağından bir parmak fazla şeker
- 2 yumurta
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 kutu krema ( yağlı)
- 1 paket vanilin
Orman meyveli sos;
- 200 gram orman meyvesi
- Yarım çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
Ganaj;
- 100 gram krema
- 100 gram çikolata
Mini Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bisküvileri rondodan geçirelim ve erittiğimiz tereyağ ile uygunca karıştıralım.
- Labne ve şekeri çırpıcı ile karıştıralım.
- Şeker eridikten sonra kremayı ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Yumurtaları teker teker ekleyerek çırparak karıştıralım.
- En son un nişasta ve vanilini ekleyerek son sefer karıştıralım.
- Cupcake kaplarına bisküvi karıiımından bir kaşık koyup çay bardağı ile bastıralım.
- Hazırladığımız harcı ekleyip 170 derece fırında 25-30 dk ortası pişirelim.
- Fırın içine bir kase ile sıcak su koymayı unutmayalım.
- 20. Dakikadan sonra kesinlikle denetim edelim.
- Sos için tüm materyalleri tencereye alıp karıştırarak pişirelim.
- Ben taneli kullanmayı seviyorum siz pürüzsüz bir sos isterseniz süzgeçten geçirebilirsiniz.
- Ganaj içinde kremamızı ısıtalım içine çikolatalarımızı ekleyip karıştıralım çikolatalar eridiği vakit kullanıma hazır.
- Pişen cheesecakelerin üzerine soslarımızdan ekleyip istediğimiz üzere süsleyelim. Buz dolabında en az 3 saat dinlendirelim.
Mini Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


