Milföylü Mantı Tarifi (Patatesli Yoğurt Soslu)

Milföylü Mantı Tanımı (Patatesli Yoğurt Soslu) İçin Malzemeler
- 1 paket milföy
- 4 tane orta uzunluk patates
- 1 tane büyük uzunluk soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı biber salçası isteğe bağlı domateste olur
Sarımsaklı yoğurt için;
- Yarım kilo yoğurt
- 3 diş sarımsak
Sosumuz için ;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tozbiber
Milföylü Mantı Tanımı (Patatesli Yoğurt Soslu) Nasıl Yapılır?
- Önce patateslerinizi yıkıyoruz ve tenceremize alıyoruz, üzerine gereğince su ek edip haşlamaya bırakıyoruz.
- Haşlandıktan sonra patateslerimizin suyunu süzüp soğumaya bırakıyoruz .
- Soğuduktan sonra kabuklarını soyup bir çatal yardımıyla püre haline gelinceye kadar eziyoruz.
- Sonra soğanlarımızın kabuğunu soyup yıkayıp doğruyoruz .
- Üzerine yağını ek edip soğanlarımız yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz .
- Yumuşadıktan sonra salçamızı ek edip salçamızın da bir iki dakika kokusunun çıkması için kavuruyoruz ve ocaktan alıp patatesimizin üzerine ek ediyoruz.
- Baharatlarımızla birlikte sonra karıştırıyoruz iç harcımızı karıştırdıktan sonra kenara alın.
- Önceden buzunun erimesi için çıkartmış olduğumuz milföylerimizi tek tek alıp üzerine iç harcımızdan ek edip her tarafına gelecek halde dağıtıyoruz s.
- Sonra kesiyoruz ve rulo halinde sarıyoruz .
- Altını yağlamış olduğumuz tepsimizin içine ek ediyoruz hepsini yapıp bitiriyoruz.
- Sonra üzerine milföylerimizin yağ sürüyoruz ve alt üst fan ayarlı 200 derece evvelce ısıtılmış fırınımıza katıp altıda üstüde kızarana kadar pişiriyoruz .
- Piştikten sonra fırından alıyoruz soğumaya bırakıyoruz ve bizde bu ortada sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlıyoruz.
- Kabımızın içine yoğurdumuzu alıyoruz pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırıyoruz.
- Sonra sarımsağımızı ek ediyoruz ve karıştırıyoruz kenara alıyoruz .
- Sonra sosumuzu hazırlıyoruz ,yağımıza ocağımızın üzerine alıyoruz.
- Yeterince ısındıktan sonra ocağımızın üzerinden alıp kenara alıp 6*7 saniye birinci sıcaklığının çıkmasını sağlıyoruz ve baharatlarımızı ek ediyoruz .
- Sonra yoğurdumuzu mantımızın üzerine her sırasıyla sarımsaklı yoğurdumuzu ek ediyoruz.
- Sosumuzu ek edip servis yapıp tüketebilirsiniz şimdiden deneyen herkese afiyet olsun🌹.
Milföylü Mantı Tanımı (Patatesli Yoğurt Soslu) Fotoğraflı Yapılışı
