Kıymalı Rulo Patlıcan

Kıymalı Rulo Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 500 g kıyma
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Kıyma için;

  • İstediğiniz baharatlar
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Toz sarımsak
  • 25 g tereyağ
  • Toz biber
  • Kuru maydanoz

Kıymalı Rulo Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları uzun uzun kesip fırında yahut sıvı yağda hafif kızartın.
  2. Kıymayı istediğiniz baharatlarla, tuz karabiber ve sıvı yağıyla yoğurun.
  3. Yoğurdunuz kıymayı kızartılmış patlıcanların üzerine yayıp rulo halde sarın.
  4. Rulo patlıcanları bir tepsiye düz halde dizip fırında 20 yahut 30 dakika 190 derecede pişirin.
  5. Yoğurt sosu için, toz sarımsağı yoğurt ile karıştırın.
  6. Tere yağ sosu için, tereyağı eritin ve toz biber, kara biber ve kuru maydanozu ekleyip kavurun.
  7. Patlıcanlar fırından çıktıktan sonra, bir tabağa yoğurdunuzu dökün ve patlıcanları üstüne bırakın. Tere yağ sosunuzu üzerine dökün ve servis edin.

Kıymalı Rulo Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Patatesli Mantı (Hingel)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Simit
Magnolia
Puf Puf Kabaran Pişi Tarifi
Elmas Kurabiye
Yoğurtlu Pancar Salatası
Karabuğday Salatası
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet