Kıymalı Rulo Patlıcan

Kıymalı Rulo Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 500 g kıyma
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kıyma için;
- İstediğiniz baharatlar
- Tuz
- Karabiber
- 1 su bardağı yoğurt
- Toz sarımsak
- 25 g tereyağ
- Toz biber
- Kuru maydanoz
Kıymalı Rulo Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları uzun uzun kesip fırında yahut sıvı yağda hafif kızartın.
- Kıymayı istediğiniz baharatlarla, tuz karabiber ve sıvı yağıyla yoğurun.
- Yoğurdunuz kıymayı kızartılmış patlıcanların üzerine yayıp rulo halde sarın.
- Rulo patlıcanları bir tepsiye düz halde dizip fırında 20 yahut 30 dakika 190 derecede pişirin.
- Yoğurt sosu için, toz sarımsağı yoğurt ile karıştırın.
- Tere yağ sosu için, tereyağı eritin ve toz biber, kara biber ve kuru maydanozu ekleyip kavurun.
- Patlıcanlar fırından çıktıktan sonra, bir tabağa yoğurdunuzu dökün ve patlıcanları üstüne bırakın. Tere yağ sosunuzu üzerine dökün ve servis edin.
Kıymalı Rulo Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


