Milfoyden Soğuk Baklava

Milfoyden Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 tane milföy

İçine;

  • Antep fıstığı tozu yada isteğe bağlı ceviz tozu

Arasına sürmek için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Süslemek için;

  • Sütlü çikolata rendesi
  • Antep fıstığı tozu

Şerbeti için;

  • 1 litre süt
  • 2.5 su bardağı şeker

Milfoyden Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel bir tencereye sütü ve şekeri koyup rengi hafif dönene kadar pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  2. Kare borcama 2 tane milföy hamurunu koyup üzerine eritilmiş tereyağını çokça sürüyoruz.
  3. Üzerine antep fıstığı tozu ya da isteğe bağlı ceviz tozu serpiştirin çokça.
  4. Daha sonra üzerine 2 tane milföy hamurunu koyup üzerine tereyağı sürüp dilim dilim kesiyoruz.
  5. Ve 200 derecede alt üst kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Pişen tatlımizın üzerine soğumuş şerbeti döküyoruz ve tatlımızı 1 saat soğumaya bırakıyoruz.
  7. Soğuyan tatlımızın üzerine kakao şeker karışımızı süzgeç yardımıyla serpiştiriyoruz.
  8. Sonra 1 kalıp çikolatayı rendeleyip, kakaonun üzerine serpiştirip antep fıstığı tozu ile süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 😋

Milfoyden Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fit Bowl (Chia Tohumlu)
Spoonful
Doğal Ev Yapımı Pulbiber (Videolu)
Salçalı Tavuk Ve Nohutlu Pilav Tarifi
Tahinli Susamlı Muhallebi
Türlü
Hdabla | © 2025 |