Milföyden Göbete Börek
Milföyden Göbete Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket milföy hamuru
- 1,5 su bardağı pirinç
- 2 bardak su yada tavuğun suyu
- 1 paket tavuk göğsü yada tavuk but
- 1 adet soğan
- Salça
- Karabiber, kırmızıbiber, tuz
- Sıvı yağ
Üzeri için;
- 1 adet yumurta
Milföyden Göbete Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1.5 bardak pirinç ve 2 su bardağı su yahut tavuk suyunla pilav yapıp soğumaya bırakın.
- Göğüs eti ve tavuk butunu haşlayın soğanı kavurup biraz salça baharatlar didiklenmiş tavuk etiyle kavurun ve pilava karıştırın alt kata 5 tane milföy az unla inceltip alt kata büyük tepsiye döşeyin.
- Arasına pilavı yayın üst katada tıpkı az unla erimiş 5 hamuru inceltip koyun üstüne bir yumurtayı sarı beyaz ayırmadan sıvı yağla çırpıp, sürün, ortasına delik açın.
- Fırında alt üst kızarana kadar pişirin çok lezzetli ve hoş bir börek oluyor ve imali kolay ve pratik.
Milföyden Göbete Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








