Milföyden Göbete Börek

Milföyden Göbete Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 bardak su yada tavuğun suyu
  • 1 paket tavuk göğsü yada tavuk but
  • 1 adet soğan
  • Salça
  • Karabiber, kırmızıbiber, tuz
  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta

Milföyden Göbete Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1.5 bardak pirinç ve 2 su bardağı su yahut tavuk suyunla pilav yapıp soğumaya bırakın.
  2. Göğüs eti ve tavuk butunu haşlayın soğanı kavurup biraz salça baharatlar didiklenmiş tavuk etiyle kavurun ve pilava karıştırın alt kata 5 tane milföy az unla inceltip alt kata büyük tepsiye döşeyin.
  3. Arasına pilavı yayın üst katada tıpkı az unla erimiş 5 hamuru inceltip koyun üstüne bir yumurtayı sarı beyaz ayırmadan sıvı yağla çırpıp, sürün, ortasına delik açın.
  4. Fırında alt üst kızarana kadar pişirin çok lezzetli ve hoş bir börek oluyor ve imali kolay ve pratik.

Milföyden Göbete Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Fırın Köfte
Kurban Kemiklerinden Misss Gibi Kemik Suyu Yapımı
Pratik Menemen Tarifi (Videolu)
Arap Tava
40 Gün Turşusu
Mısır Ekmeği
Hdabla | © 2025 |