Bazlama (Antalya Usulü)

Bazlama (Antalya Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- Yarım paket yaş maya
- 2 su bardağı ılık su denetimi bir formda koyalım
Bazlama (Antalya Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yaş mayayı şeker ile karıştırılarak ılık şu ile eritilir akabinde maya karışımı una eklenir.
- Tuz eklenir daha sonra yoğurulur unu denetimli bir formda ek edilir hamur yumuşak bir hamur olacak.
- Daha sonra 1 saat dinlendirilir dinlendikten sonra tezgahın üstü hafif un serpilir.
- Beze halinde kesilir ben tabak büyüklüğünde açtım açtım siz istediğiniz büyüklükte açabilirsiniz önlü gerili pişirilir.
Bazlama (Antalya Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
