Milföy Çanağında Beyaz Turp Mezesi

Milföy Çanağında Beyaz Turp Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket milföy
- 1 tane beyaz turp
- Dere otu
- Milföy
- 1 tane mısır konserve
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 diş sarımsak
- Yarım kilo yoğurt
Milföy Çanağında Beyaz Turp Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel milföyleri şerit olacak halde uzunlamasına 2 ye kesin.
- Sonra çay bardağıni yağlayıp altını kapatacak biçimde sarın.
- 200 derecede kızarana kadar pişirin.
- Pişen milföyleri bardaklardan ayırıp soğumaya bırakın.
- Diğer taraftan bir kaba beyaz turp u rendeleyin.
- Dereotunu ince ince kıyın.
- Mısırı yıkayıp süzün.
- Yoğurdu ekleyin.
- Sarımsakları rendeleyin.
- Tuzu ek edin ve tüm malzemeyi karıştırın.
- Soğumuş milföylere paylaştırın ve dere otu ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun 😋
Milföy Çanağında Beyaz Turp Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



