Milföy Çanağında Beyaz Turp Mezesi

Milföy Çanağında Beyaz Turp Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy
  • 1 tane beyaz turp
  • Dere otu
  • Milföy
  • 1 tane mısır konserve
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım kilo yoğurt

Milföy Çanağında Beyaz Turp Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel milföyleri şerit olacak halde uzunlamasına 2 ye kesin.
  2. Sonra çay bardağıni yağlayıp altını kapatacak biçimde sarın.
  3. 200 derecede kızarana kadar pişirin.
  4. Pişen milföyleri bardaklardan ayırıp soğumaya bırakın.
  5. Diğer taraftan bir kaba beyaz turp u rendeleyin.
  6. Dereotunu ince ince kıyın.
  7. Mısırı yıkayıp süzün.
  8. Yoğurdu ekleyin.
  9. Sarımsakları rendeleyin.
  10. Tuzu ek edin ve tüm malzemeyi karıştırın.
  11. Soğumuş milföylere paylaştırın ve dere otu ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun 😋

Milföy Çanağında Beyaz Turp Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sultan Tatlısı
Karnabahar Yemeyen Kalmasın, Fırında Kızarmış Karnabahar
Yumuşacık Poğaça Tarifi (İnstat Mayalı)
Doğal Ekmek
Diyet Kinoalı Izgara Tavuk Salata
Kuzu Burger
Hdabla | © 2025 |