Meyveli Kış Çayı

Meyveli Kış Çayı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet elma
  • 1 adet mandalina
  • 3 dilim portakal
  • 2 dilim ayva
  • 1 ayvanın kabuğu/ varsa çekirdeği
  • 2 modül kurutulmuş nar kabuğu
  • Bitki çayları
  • 1 tane kurutulmuş ayva yaprağı
  • 15-16 tane kurutulmuş kuşburnu
  • 4-5 gül tomurcuğu
  • 4-5 hatmi çiçeği
  • 1 avuç ıhlamur
  • 1 litre su
  • Opsiyonel 2 modül enginar yaprağı

Meyveli Kış Çayı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Elmayı kabuklarıyla dörde bölüp ortadaki kısmı temizledim.
  2. Portakalı yıkayıp 3 dilimi halka halinde kestim.
  3. Ayvayı yıkayıp halka biçiminde 2 dilim kestim, kabuğunu soyup içini temizleyip kabukları ve çekirdeği de aldım çaya eklemek için.
  4. 2 modül kurutulmuş nar kabuğunu ekledim. Konutta vardı enginar kabuğu da ekledim. Bu olmasa da olur.
  5. 1 mandalinayı kabuğunu soymadan ikiye böldüm. Aslında meskende ne varsa ekleyebilirsiniz, tadını çeşitlendirmiş olursunuz hem.
  6. Bitki çayı demleme aparatım vardı kaynayınca eriyip yayılmasın diye hatmi çiçeği ve gül kurusunu bu aparata koydum.
  7. Diğer aparata da ıhlamuru koydum. Yoksa aparatınız hiç kıymetli değil direkt tencereye de atabilirsiniz.
  8. Kuşburnu ve ayva yaprağını da tencereye attım.
  9. Tüm meyveleri ve bitki çaylarını tencereye attım üzerine 1 litre su ekledim, su ölçüsü size kalmış isterseniz 1. 5 litre de su ekleyebilirsiniz, kaynadıkça azalıyor nasılsa.
  10. Kaynayana kadar orta ateşte sonrasında kısık ateşte 30-40 dk kaynattım, müddet de opsiyonel bence meyveler pişiyor tadını suya bırakıyor kuşburnu ve ıhlamur düzgünce aromasını salıyor o yüzden bu kadar kaynatıyorum isterseniz 20 dk sonra da içebilirsiniz siz. Afiyet şifa olsun.

Tadı meyveden ötürü tatlımsı çiçek kokan mis üzere ve şekerli oluyor. Birinci içtiğimde ballı sandım, kendim yapmasam biri bal ekledi derdim. 🌱seviyorsanız pişmiş ayvaları da yiyebilirsiniz.

Meyveli Kış Çayı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İki Renkli Buzluk Kurabiyesi Tarifi (Videolu)
Bal Kabaklı Un Helvası
Protein Ekmek
Yılbaşı Menüsü
Buzluk İçin Tartolet Çanakları (Videolu)
Mozaik Pasta (Buzluk Pastası)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet