Kabak Graten

Kabak Graten Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 adet kabak
- Zeytinyağı
- Dereotu
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Kabak Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yıkadığımız kabakları çok ince olmayacak biçimde halkalar halinde keselim.
- Borcamı zeytinyağı ile yağlayalım. Kabakları dizelim ve ortalarına hafif zeytinyağı sürerek bitinceye kadar kat kat yerleştirelim.
- Kabakları evvelden ısıttığımız 200° fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
- Beşamel sos için tenceremize tereyağını alarak eritelim. Sonra unu ek edelim ve orta ateşte unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Ardından sütü yavaş yavaş ek edelim ve topaklanmaması için daima karıştıralım.
- Kıvam aldığında tuz ve karabiber ekleyerek karıştıralım. Akabinde 2-3 dakika daha pişirelim ve tenceremizi ocaktan alalım.
- Bu ortada pişen kabaklarımızı fırından alarak üzerine beşamel sosunu eşit bir formda yayıp doğranmış dereotunu serpelim.
- Tekrar fırına vererek 15 dakika daha pişirmeye devam edelim.
- En son üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim ve kaşar peyniri eriyip kızarıncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika daha pişirelim.
- Kabak gratenimizi dilimleyip birinci sıcaklığı çıktıktan sonra servis edelim.
Kabak Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
