Meyhane Pilavı

Meyhane Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram kıyma et
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 3-4 orta uzunluk havuç
  • 2 yemek kaşığı salça (karışık)
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı kaynamış nohut
  • Tuz
  • Karabiber

Meyhane Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 150 gram kıymayı bir fincan zeytinyağı ile tavada güzelce kavurun.
  2. 3-4 adet küçük küçük doğranmış havucu ekleyip kavurun. Akabinde 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçasını ek edin, karıştırarak kavurmaya devam edin.
  3. 2 su bardağı pirinci düzgünce yıkayıp süzün. Tencereye ekleyin ve 3-5 dakika boyunca karıştırarak kavurun (1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberi unutmayın )😊
  4. 2,5 su bardağı kaynamış suyu ve 1 çay bardağı haşlanmış nohudu tencereye ekleyin.
  5. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Demlendikten sonra tane tane meyhane pilavınız servise hazır👌👌

Meyhane Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mis Gibi Portakallı Tarçınlı Kek tarifi
Kıymalı Pide
Borcamda Köstebek Pasta
Yoğurtlu Buğday Aşı (Diyet İçin İdeal)
Sütsüz Yoğurtsuz Mis Gibi Karaköy Poğaça
3 Kaşık Tatlısı Pratik Tarifler sütlü Tatlı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet