Meşur Erzurum Un Helvası

Meşur Erzurum Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • İsterseniz birazda ceviz içi

Meşur Erzurum Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yağı eritin sonra unu ek orta ateşte rengi kahverengi olana kadar kavurun.
  2. İstediginiz rengi aldığında altini kapatin ve 5 dk bekletin şekeri ilave edin isterseniz içine cevizde ek edebilirsiniz.
  3. İyice karıştırdıktan sonra servis edeceğiniz tabak alin afiyet olsun.

Meşur Erzurum Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Tavuk Çorbası
Sodalı Karnabahar Kızartması
Kuru Soğan Salatası
Badem Çorbası (Osmanlı Mutfağı Düğün Çorbası)
Sütsüz Açma Tarifi
İncir Reçeli
Hdabla | © 2025 |