Sodalı Karnabahar Kızartması

Sodalı Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk karnabahar
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı maden suyu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Sodalı Karnabahar Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karnabaharı kesim parça ayıralım yıkayıp süzelim üzerini geçecek kadar su ve tuz ekleyip haşlamaya bırakalım.(ne çok yumuşak, ne de sert kalacak).
  2. Hafif haşladıktan sonra suyunu süzelim.
  3. Sosu için derin bir kaseye yumurta, un, maden suyu, kabartma tozu tuz ve baharatları ekleyip uygunca karıştıralım.( sosun kıvamı kek hamuru üzere olmalıdır)
  4. Karnabaharların her tarafını sosa bulayarak kızgın yağda kızartalım.

Sodalı Karnabahar Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Sütlü Hafif Tatlı
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekonomik Triliçe Tarifi
Akşam Menüsü
Kavala Kurabiyesi (Badem Şöleni)
Portakallı Kek
Labne Peynirli Patates Salatası
Portakallı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |