Meşhur Antakya Kısırı
Meşhur Antakya Kısırı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 bağ taze soğan
- 1 bağ taze nane
- 2 bağ maydanoz
- 2 buçuk bardak köftelik bulgur
- Biber salçası (acı tercih) 2 tepeleme çorba kaşığı
- 3 kaşık domates salçası
- Marul
- Nar ekşisi
- Zeytinyağ
Meşhur Antakya Kısırı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yeşillikler güzelce yıkanır ve ince ince kıyılır. Bir kenarda bekletilir.
- Köfte tepsisine bulgur koyulur.
- 2 bardak soğuk su ile ıslatılır.
- Ardından salçalar konur ve beklenir bir yarım saat.
- Bulgur katiyen Antakya kısırında soğuk suyla ıslanır. Ve yoğrulmaya başlanır.
- Çiğ köfte yoğurulur üzere yoğurmaya devam ederiz.
- Bulgular uygunca yumuşayınca nar ekşisi ve zeytinyağı eklenir. Ve akabinde yeşillikler eklenir harmanlanır. Taze taze servis edilir.
Meşhur Antakya Kısırı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





