Sütlü Tahinli İrmik Helvası

Sütlü Tahinli İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 25 gram tereyağı (margarin olmaz)
- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbet için:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 bardak + çeyrek su bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- Yarım çay bardağı tahin
Sütlü Tahinli İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavaya tereyağını, irmiği, unu ve sıvı yağı ekleyin.
- Önce orta ateşte güzelce kavurun.
- Altını çok açmayın, sabırla kavurun zira helva sabır işidir.
- Helva köpük köpük olup kabarınca gerçek yolda olduğunuzu anlayacaksınız.
- Yaklaşık yarım saat kavurma süreci sürer.
- Köpük indiği vakit başka bir kapta hazırladığınız sütlü şerbeti ekleyin.
- Kısık ateşte şerbeti kaynatın.
- Helva şerbeti çektikten sonra bir paket vanilin ekleyin ve karıştırıp altını kapatın.
- Demini almadan yarım çay bardağı tahin ek edip dinlenmeye bırakın.
Tahin, helvaya eşsiz bir lezzet katacaktır.
Sütlü Tahinli İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








