Mercimekli Bal Kabağı Çorbası

Mercimekli Bal Kabağı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg bal kabağı
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı kırmızı mercimek
- 5 su bardağı su
- 1 su bardağı kemik suyu
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Üzeri için;
- Kabak çekirdeği
Mercimekli Bal Kabağı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bal kabağını kabuklarını soyup küçük küpler biçiminde doğrayın.
- Ardından havucu, patatesi, küçük küp biçiminde doğrayın ve kuru soğanı kalın piyaz halinde doğrayın.
- Tencerenin içine zeytinyağı ,bal kabağını ,patates ,havucu, kuru soğanı ,karabiber ve zerdeçal ek ederek birlikte yavaşça kavurun .
- Ardından kırmızı mercimek ve üzerine suyu ek edip orta ateşte çorbamız bir mühlet kaynamaya başlayınca ve üzerindeki oluşan köpükleri orta ara alın.
- Tamamen çorbanın üzerindeki köpükler bittikten sonra kemik suyu ek ederek birlikte tekrardan çorbamızı pişirin .
- En son pişen çorbayı blendırdan geçirip servis tabağına bırakın.
- Üzerini isteğe nazaran kabak çekirdeği ile birlikte süsleyin afiyet olsun 🙏🌼
Not; su bardağı ölçüsü 200ml.
Mercimekli Bal Kabağı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


