Mercimek Mantısı
Mercimek Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 su bardağı su
- 4 5 kol maydanoz
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Tuz
Üzerine;
- 1 diş sarımsak
- 4-5 kaşık yoğurt
- Tereyağı
- Kırmızı toz biber
Mercimek Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 su bardağı mercimeği 2 bardak suyla haşlayalım.
- Soğuyunca baharatları ekleyip, yoğuralım.
- Yuvarlak formlar verelim.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında toz kırmızı biber kavurup, dökelim. Afiyet olsun.
Mercimek Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








