Mercimek Koftesi
Mercimek Koftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 3 su bardağı su
- 1.5 su bardağı ince (köftelik) bulgur
- 1 soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçasi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) limon
- Kimyon
- Kırmızı biber
- Karabiber
- 4-5 kısım taze soğan
- 1/4 (çeyrek) demet maydanoz
Mercimek Koftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimek ve su bir tencerede suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunu çektikten sonra içine bulgur ek edip karıştırılır yarım saat kapağı kapalı dinlendirilir.
- Ayrı bir tavada soğan ve salça kavrulur (salça ölçüsü markasına nazaran değişebilir benimki güneşte kurutulmuş)
- Dinlenen mercimek bulgur karışımına soğanlı salça ek edip yoğurulur.
- Son kademede tuz, limon, baharatlar, yeşillik eklenir karıştırılır form verilir ben kalıpla hal verdim ellede sıkılabilir.
Mercimek Koftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






