Mercimek Koftesi

Mercimek Koftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 3 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı ince (köftelik) bulgur
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçasi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) limon
  • Kimyon
  • Kırmızı biber
  • Karabiber
  • 4-5 kısım taze soğan
  • 1/4 (çeyrek) demet maydanoz

Mercimek Koftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimek ve su bir tencerede suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunu çektikten sonra içine bulgur ek edip karıştırılır yarım saat kapağı kapalı dinlendirilir.
  2. Ayrı bir tavada soğan ve salça kavrulur (salça ölçüsü markasına nazaran değişebilir benimki güneşte kurutulmuş)
  3. Dinlenen mercimek bulgur karışımına soğanlı salça ek edip yoğurulur.
  4. Son kademede tuz, limon, baharatlar, yeşillik eklenir karıştırılır form verilir ben kalıpla hal verdim ellede sıkılabilir.

Mercimek Koftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Güveçte Mantar Tavuk Sote
Portakallı Kek
Antep Etli Bulgur Pilavı
Şehriyeli Pirinç Pilavı
Buz Gibi Soğuk Kahve ️
Tuzlu Yoğurt Hatay Usulü Muhteşem Tadı İle Kahvaltılar Bir Başka
Hdabla | © 2025 |