Yumurta Beyazından Kek

Yumurta Beyazından Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 yumurta beyazı
  • 1 su bardağından 2 yemek kaşığı fazla toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 4-5 yemek kaşığı süt

Yumurta Beyazından Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta beyazlarını mikser ile güzelce köpürene kadar çırpalım.
  2. Toz şekeri ekleyip birbirlerine düzgünce karışana kadar çırpmaya devam edelim.
  3. Süt ve sıvı yağ koyup tekrar karıştıralım.
  4. Ardından kakao ve 4 kaşık süt hariç katı materyalleri ek edelim.
  5. Yoğun bir krem şantı kıvamında kek hamurumuz hazır.
  6. Hamurun yarısını yağladığımız kek kalıbına dökelim.
  7. Kalan hamura kakao ve biraz süt ek edip tekrar çırpalım ve onu da kalıba dökelim.
  8. Ben kalıptaki hamuru kaşığın sapı ile biraz karıştırarak biçim veriyorum. Sizin tercihinize kalmış.
  9. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında fansız alt üst ayarda 40-45 dakikada kekimiz hazır.

Yumurta Beyazından Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Mantarlı Fırın Patates (Videolu)
Patates Salatası
Mini Mini Kete Poğaça
Tiramisu Güllaç Tarifi
Pratik Börek Tarifi
Yelpaze Baklava
Hdabla | © 2025 |