Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 baş kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • Sıvı yağ
  • 1 demet taze soğan
  • 2 yemek kaşığı salça (biber ve domates salçası karışık kullanabilirsiniz )
  • 3 su bardağı su (gerekirse yoğurma evresinde biraz daha eklenebilir)
  • Yeteri kadar tuz
  • Kimyon
  • Pul biber

Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimekler yıkanır ve uygun bir tencereye alınarak, üzerini 3 su bardağı su ek edilir.
  2. İyice yumuşayıncaya kadar haşlanır.
  3. Suyunu çekince bulgur içine atılır ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir.
  4. Ayrı bir tavada ince kıyılmış soğan sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavrulur daha sonra sarımsakları ekleyip içine salçayıda ek 1-2 dakika daha kavrularak ocaktan alınır.
  5. Yarım saat dinlenen mercimeklere uygun bir tepsiye alıp yoğuruyoruz ,kavurduğumuz salçalı soğan eklenir ve el yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde, güzelce yoğurulur.
  6. İyice karışan köfte harcına tuz ve baharatlar ek edilerek, tekrar yoğrulur.
  7. Son olarak doğranmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ek edilir.
  8. Malzemelerin güzelce karışması sağlanır.
  9. Köftelere form verilerek, marul yahut roka yaprakları üzerine dizilir. Afiyet olsun 🤌🏻☺️.

Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bulgurlu Kabak Çiçeği Dolması
Portakallı Karnabahar Çorbası
Fırında Tavuk Yaprak Kanat (Mangal Tadında)
Etli Taze Fasülye
Kolay Sağlıklı Atıştırmalık Meyve Topları (Züber Lezzeti)
Hazır Yufka İle Çıtır Börek
Hdabla | © 2025 |