Mercimek Köftesi
Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 baş kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 demet maydanoz
- Sıvı yağ
- 1 demet taze soğan
- 2 yemek kaşığı salça (biber ve domates salçası karışık kullanabilirsiniz )
- 3 su bardağı su (gerekirse yoğurma evresinde biraz daha eklenebilir)
- Yeteri kadar tuz
- Kimyon
- Pul biber
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimekler yıkanır ve uygun bir tencereye alınarak, üzerini 3 su bardağı su ek edilir.
- İyice yumuşayıncaya kadar haşlanır.
- Suyunu çekince bulgur içine atılır ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir.
- Ayrı bir tavada ince kıyılmış soğan sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavrulur daha sonra sarımsakları ekleyip içine salçayıda ek 1-2 dakika daha kavrularak ocaktan alınır.
- Yarım saat dinlenen mercimeklere uygun bir tepsiye alıp yoğuruyoruz ,kavurduğumuz salçalı soğan eklenir ve el yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde, güzelce yoğurulur.
- İyice karışan köfte harcına tuz ve baharatlar ek edilerek, tekrar yoğrulur.
- Son olarak doğranmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ek edilir.
- Malzemelerin güzelce karışması sağlanır.
- Köftelere form verilerek, marul yahut roka yaprakları üzerine dizilir. Afiyet olsun 🤌🏻☺️.
Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















