Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı kırmızı mercimek
- 6,5 çay bardağı su
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı ucu kadar karabiber
- 1 çay kaşığı ucu kadar kimyon
- Limon ya da 2 çay kaşığı limon tuzu
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- Nane
Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 büyük çay bardağı (isteğe nazaran su bardağı) kırmızı mercimek yıkanır. Tencereye alınır.
- 6 buçuk çay bardağı (hangi bardaksa) su eklenir. Tencerede orta ateşte pişirilir.
- Soğanı 2’ye bölünerek tencereye atılır.
- Kaynamaya başlayınca 1 tatlı kaşığı tuz eklenir, altı kısılır, üzerindeki köpükler alınır ve kapağı yarım kapatılır.
- Yaklaşık yarım saat sonra mercimekler yumuşamaya başlar. Bir yemek kaşığı tereyağ eklenip ocak kapatılır.
- Çay kaşığı ucu kadar karabiber, kimyon koyulur. Zerdeçal eklenir. Konutta limon yoksa çay kaşığı kadar limon tuzu eklenir. 5-10 dk soğumaya bırakılır.
- Tamamen sıvı oluncaya kadar blenderla karıştırılır.
- En son nane serpilerek servise hazır hale gelir.
- İsteğe nazaran, sos tenceresinde tereyağ, nane, pulbiber karışımı hazırlayarak servis sırasında kaselere dökebilirsiniz.
Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


