Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 6,5 çay bardağı su
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı ucu kadar karabiber
  • 1 çay kaşığı ucu kadar kimyon
  • Limon ya da 2 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Nane

Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 büyük çay bardağı (isteğe nazaran su bardağı) kırmızı mercimek yıkanır. Tencereye alınır.
  2. 6 buçuk çay bardağı (hangi bardaksa) su eklenir. Tencerede orta ateşte pişirilir.
  3. Soğanı 2’ye bölünerek tencereye atılır.
  4. Kaynamaya başlayınca 1 tatlı kaşığı tuz eklenir, altı kısılır, üzerindeki köpükler alınır ve kapağı yarım kapatılır.
  5. Yaklaşık yarım saat sonra mercimekler yumuşamaya başlar. Bir yemek kaşığı tereyağ eklenip ocak kapatılır.
  6. Çay kaşığı ucu kadar karabiber, kimyon koyulur. Zerdeçal eklenir. Konutta limon yoksa çay kaşığı kadar limon tuzu eklenir. 5-10 dk soğumaya bırakılır.
  7. Tamamen sıvı oluncaya kadar blenderla karıştırılır.
  8. En son nane serpilerek servise hazır hale gelir.
  9. İsteğe nazaran, sos tenceresinde tereyağ, nane, pulbiber karışımı hazırlayarak servis sırasında kaselere dökebilirsiniz.

Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası (Tadına Doyamazsınız)
Pancarlı Karnabahar Turşusu
Elma Tatlısı
Petibörlü Elmalı Kek
Dereotlu Poğaça
Pişmeyen Mozaik Pasta
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet