Meat-bowl

Meat-bowl Tanımı İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 250 gr az yağlı kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Yarım soğan
  • 1 orta uzunluk köy biber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı domates rendesi

Pilav için;

  • 200 ml basmati pirinç
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı keten tohumu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Salatalar:

  • Közlenmiş patlıcan ve kapya biber
  • Kıvırcık marul
  • Maydanoz
  • Salatalık
  • Lor peyniri

Meat-bowl Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biber ve soğanı incecik kıydıktan sonra öbür köfte gereçleriyle karıştırıp yoğuruyoruz.
  2. Elimizle yuvarlak form verdikten sonra yüksek ateşte köfteleri pişiriyoruz.
  3. En son domates tendesinş de ekleyip tekrar pişiriyoruz.
  4. Pilav için basmati pirinçi suyu berraklaşana kadar yıkadıktan sonra kuş üzümü,karabiber, 1çk tuz ve keten tohumunu ekleyip 350ml su ile demlenmeye bırakıyoruz.
  5. Közlenmiş patlıcan ve kapya biberi doğrayıp karıştırıyoruz en son üzerine maydanoz kıyıp ekliyoruz.
  6. Marulları ve yarım salatalığı da doğrayıp üzerine isteğe bağlı bir ölçü lor peyniri ekliyoruz.
  7. En son ğzerine tuz ve zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Meat-bowl Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İlk Gün İftar Yemeğim
Yoğurt Soslu Kuşkonmazlı Meze
Meyveli Beyaz Çikolatalı Gelin Pastası
Şambali Tatlısı
Bademli Üzümlü Kek
3 Malzemeyle Şekersiz Dondurma
Hdabla | © 2025 |