Meat-bowl
Meat-bowl Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için;
- 250 gr az yağlı kıyma
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
- Yarım soğan
- 1 orta uzunluk köy biber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım su bardağı domates rendesi
Pilav için;
- 200 ml basmati pirinç
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı keten tohumu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Salatalar:
- Közlenmiş patlıcan ve kapya biber
- Kıvırcık marul
- Maydanoz
- Salatalık
- Lor peyniri
Meat-bowl Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biber ve soğanı incecik kıydıktan sonra öbür köfte gereçleriyle karıştırıp yoğuruyoruz.
- Elimizle yuvarlak form verdikten sonra yüksek ateşte köfteleri pişiriyoruz.
- En son domates tendesinş de ekleyip tekrar pişiriyoruz.
- Pilav için basmati pirinçi suyu berraklaşana kadar yıkadıktan sonra kuş üzümü,karabiber, 1çk tuz ve keten tohumunu ekleyip 350ml su ile demlenmeye bırakıyoruz.
- Közlenmiş patlıcan ve kapya biberi doğrayıp karıştırıyoruz en son üzerine maydanoz kıyıp ekliyoruz.
- Marulları ve yarım salatalığı da doğrayıp üzerine isteğe bağlı bir ölçü lor peyniri ekliyoruz.
- En son ğzerine tuz ve zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Meat-bowl Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








