Şambali Tatlısı

Şambali Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram irmik
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı hamur kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Süslemek için;

  • Fıstık
  • 1 küçük kase irmik

Şambali Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti hazırlanır. Şeker ve su karıştırılıp ocağa alınır. Kaynayınca limon sıkılır. 20 dk kısık ateşte kaynatılıp soğumaya bırakılır.
  2. İrmik şeker ve su kaba alınır. 15 dk mikserle çırpılır.
  3. Karbonat ve kabartma tozu eklenir. 2 dk daha çırpılır.
  4. Tepsiye yağ sürmeden 2-3 yemek kaşığı irmik serpilir.
  5. Hazırlanan harç dökülür ve üstü düzlenir.
  6. Tekrar üstüne 2-3 yemek kaşığı irmik serpilir.
  7. Bıçakla istenilen halde dilimlerin izleri yapılır. Derine inilmeyecek.
  8. Fıstıkları da yerleştirip 200 derece ısınmış fırında 20 dk pişirip fırından alınıp yapılan izlerden dilimler tam olarak kesilir.
  9. Tekrar fırına verilir ve 15 dk daha pişirilip güzelce kızarması sağlanır.
  10. Fırından aldıktan sonra soğuk şerbet her tarafına gezdirilir.
  11. 5 saat yahut bir gece evvelce yapılır servis yapılabilir.

Ben bu tarifle orta uzunluk kare borcam kullandım.Afiyet olsun 🌼.

Şambali Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuç Ve Kabaklı Kaşık Dökmesi (Çok Pratik Çok Lezzetli)
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi
Mercimek Koftesi
Ton Balıklı Sandviç
Haşhaşlı Revani
Çıtır Börek
Hdabla | © 2025 |