Meyveli Beyaz Çikolatalı Gelin Pastası

Meyveli Beyaz Çikolatalı Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Keki ıslatmak için:
- 1 su bardağı soğuk süt
Meyveli muhallebi için:
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti (toz halinde)
- 2 adet muz (küçük doğranmış)
- 6-7 adet çilek (küçük doğranmış)
Beyaz çikolatalı sos için:
- Yarım paketten biraz fazla sıvı krema (150 ml)
- 2 paket beyaz nestle çikolata
Üzeri için:
- Karışık orman meyveleri (böğürtlen, frambuaz, yaban mersini vb.)
Meyveli Beyaz Çikolatalı Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kekin hazırlanışı için; yumurtalar ve şeker, mikserle 5 dakika boyunca krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Un, kabartma tozu ve vanilin eklenip tekrar çırpılır. Yağlanmış kare borcama dökülerek evvelden ısıtılmış 170°c fırında pişirilir.
- Kek fırından çıktıktan sonra kürdanla delikler açılır ve soğuyunca üzerine 2 su bardağı soğuk süt gezdirilir.
- Muhallebinin hazırlanışı için; vanilin ve kremşanti hariç tüm materyaller tencereye alınır. Orta ateşte daima karıştırılarak pişirilir. Kaynayınca ocaktan alınır ve ılımaya bırakılır.
- Ilındığında kremşanti ve vanilin eklenerek mikserle 3-4 dakika çırpılır. İçine doğranmış muz ve çilek eklenerek karıştırılır. kekin üzerine eşit halde yayılır.
- Beyaz çikolatalı sosun hazırlanışı için; sıvı krema ısıtılır (kaynamamasına dikkat edin) küçük kesimlere ayrılmış beyaz çikolatalar eklenir ve eriyene kadar karıştırılır. Muhallebinin üzerine gezdirilir.
- Süslemek için; tatlı dilimlendikten sonra üzerine karışık orman meyveleri eklenir. 1 saat buzdolabında dinlendirilip servis edilir. Afiyet olsun!.
Meyveli Beyaz Çikolatalı Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







