Mayasız Çiğ Börek

Mayasız Çiğ Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamur gereçleri;
- 1,5 su bardağı ılık su ( bardak ölçüsü 200 )
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un ( un az gelirse biraz daha ek edebilirsiniz )
İç harcı için;
- 3 adet büyük uzunluk patates
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı (dilerseniz sıvı yağ da kullanabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Mayasız Çiğ Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tencereye haşlanması için patatesleri alın.
- Ardından hamuru için yoğurma kabına unu alarak ortasına çukur yapın, öteki gereçleri ekleyip çok yumuşak olmayacak bir hamur elde edin .
- Hamurunuzdan küçük bezeler yaparak üzerini örterek dinlenmeye bırakın.
- Haşlanan patatesleri uygunca ezip tüm baharatları ek edip güzelce karıştırın ılıması için geniş bir kaba alın.
- Patatesler ılıdıktan sonra bezelerinizi biraz un serpiştirerek açın içine patates harcınızı yerleştirerek kapatın .
- Daha sonra tavaya yağ alarak kızdırın ,ardında hamurlarınızı kızartmaya başlayın, ister sıcak ister soğuk olarak afiyetle yiyebilirsiniz🥰.
Mayasız Çiğ Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



