Mayalı Tuzlu Kurabiye

Mayalı Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 100 gram kadar tereyağı (margarin kullanmayın)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı sirke (üzüm ,elma fark etmez)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri (normal şekerde olur)
  • 1 çay kaşığı tarçın isteğe bağlı
  • 1 tatlı kaşığından biraz fazla tuz (tuz ölçüsünü kendinize nazaran artırıp azalta bilirsiniz)
  • 5 su bardağı un
  • 1 yumurta sarısı üzeri için (hamurun içinde yumurta yok)
  • Yarım paketten biraz fazla yaş maya (veya bir yemek kaşığı kuru maya biraz tepeli)

Mayalı Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve un hariç bütün materyalleri homojen bir karışım elde edene kadar uygunca elimizle karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra denetimli bir formda unumuzu ek etmeye başlıyoruz, unutmayın ki her unun yoğunluğu birebir değildir ele yapışmayan, çok sert de çok cıvıkta olmayacak halde hamurumuzu yoğuruyoruz.
  3. Daha sonra yarım saat mayalanması için dinlendiriyoruz fakat poaça hamuru üzere kabarmıyor telaş etmeyin.
  4. Dinlenen hamuru az ölçüde unladığımız tezgahta merdane yardımıyla çok ince olmayacak halde açıyoruz,(eğer hamur dinlenme sırasında çok cıvırsa biraz un ekleyip tekrar yoğurabilirsiniz).
  5. İster bıçakla isterseniz kurabiye kalıbı kullanarak açtığımız hamurları keserek, fırın kağıdı serili tepsiye diziyoruz .
  6. Üzerlerine yumurta sarısını(yumurta sarısının içine bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyup karıştırabilirsiniz) sürüyoruz.
  7. Çatal yardımıyla üzerine şerit biçimleri çıkarabilirsiniz.
  8. 170- 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz, kurabiyelerimiz fırından çıktığında içerisi yumuşak olabilir soğudukça olağana dönecektir.
  9. Soğuyan kurabiyelerimizde şayet yumuşaklık varsa tekrardan fırında 50 – 100 derece ortası yoğurt ayarında 15-20 dakika kadar denetimli bir halde uygunca kurutuyoruz, bu en değerli püf noktasıdır lakin fırın pişirme ayarında olmaması gerek yanarlar ,sadece ılık olup nemli kalmaması ve Kıyır Kıyır olması için bu kurutma sürecini yapıyoruz.
  10. Daha sonra fırından çıkardıktan sonra 1 gece üzerine peçete örterek bekletiyoruz tabi yemeden dayana bilirseniz😋😅😅bayatladıkça tatlanıyor buzlukta da saklayabilirsiniz şimdiden afiyet olsun.

Mayalı Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Fasulye Fava
Sade Kek
Peynirli Brokoliler
Süslü Hurmalar
Cevizli Tarçınlı Portakallı Kek
Mayasız Poğaça
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet