Mayalı Poğaça
Mayalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt (250ml bardak ölçüsü)
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 250 ml sıvı yağ
- Ele yapışacak kıvamda un
Mayalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütü ateşte ılıtın, o sırada şeker ve kuru mayayı karıştırın, afiyet bal olsun.
- Sonra sütü ekleyin, sonra yağı ekleyin, tuz ve unu karıştırın, ekle hafif ele yapışan kıvamda olacak, çok un koymayın !
- Eline hafif sıvı yağ dökün ve hamuru toparla streç sinemayla sarıp örtüyle sar ısısını koruyun mayalandırmak için.
- 45 dk mayalansın sonra hal verip tepside de 10 dk mayalandırın.
- Hamurları yuvarlak formda ellerimizle açıp bıçak yahut pizza bıçağı ile sıra sıra kesik atıyoruz ,karşı kenarından kıvırıp ay hali veriyoruz.
- Üstüne yumurta sarsı sürüp 200 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Mayalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












