Fındıklı İrmikli Tatlı

Fındıklı İrmikli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı ince çekilmiş fındık

Şerbeti için ;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Fındıklı İrmikli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel şerbetimizi hazırlayıp soğutuyoruz ,yaklaşık bir 10-15 dakika kaynasın kâfi olacaktır.
  2. Daha sonra hamuru için gereken bütün gereçleri uygun bir kaba alıp yoğuruyoruz.
  3. Yumuşak hoş bir hamur elde ettikten sonra oval formunu verip bıçakla kesikler atıyoruz .
  4. 200 derece fırında kızarana kadar pişirdikten sonra sıcak tatlı soğuk şerbeti buluşturuyoruz.

Fındıklı İrmikli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Izgara Köfte
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Un Kurabiyesi
Glutensiz Vişneli Brownie
Etli Nohut Yemeği
Mastava-Keşkerun (Diyarbakır Usulü)
Karnabahar Kızartması
Negro Magnolia
Hdabla | © 2025 |