Soslu Tavuk Şiş

Soslu Tavuk Şiş Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk göğsü

Marinesi için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber

Ayrıca;

  • 1 adet kapya biber
  • 2-3 adet yesil sivri biber
  • 1 adet sarı biber

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı bal

Soslu Tavuk Şiş Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Marinesi için tüm gereçleri bir kaba koyun ve karıştırın.
  2. Daha sonra kus bası halinde doğranmış tavukları bu sosa ekleyip düzgünce karıştırın.
  3. Üzerini streçleyip en azından 5 saat buzdolabında dinlendirin.
  4. ‼️vaktiniz varsa 1 gün bekletseniz çok daha lezzetli olur‼️.
  5. Tavukları şişe geçirin ben ortalarına biberde ekledim.
  6. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim ve evvelce ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 – 25 dakika kızarana kadar pişirelim.
  7. Sosu için; Tereyağını küçük bir tencereye alın ve eritin.
  8. Bal ve kırmızı toz biber ekleyip karıştırın.
  9. Kaynayınca ocaktan alıp fırından çıkan tavukların üzerine sürün.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️.

Soslu Tavuk Şiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Yaş Haşhaşlı Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Magnolia ( Tam Kıvamında )
Pamuk Gibi Peynirli Börek
Tırşik
Kıtır Ekmek
Kremalı Brüksel Lahanası (Lowcarb)
Şerbeti Kaynatılmadan Hazırlanan İrmikli Portakallı Lokumcuk Tatlısı
Hdabla | © 2025 |

betkolik betcio betzula betgit tempobet sahabet betmoon starzbet tipobet Hostes Başkent Haber sahabet ömer betgar bahiscom bahiscom