Soslu Tavuk Şiş

Soslu Tavuk Şiş Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk göğsü
Marinesi için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı pul biber
Ayrıca;
- 1 adet kapya biber
- 2-3 adet yesil sivri biber
- 1 adet sarı biber
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı bal
Soslu Tavuk Şiş Tanımı Nasıl Yapılır?
- Marinesi için tüm gereçleri bir kaba koyun ve karıştırın.
- Daha sonra kus bası halinde doğranmış tavukları bu sosa ekleyip düzgünce karıştırın.
- Üzerini streçleyip en azından 5 saat buzdolabında dinlendirin.
- ‼️vaktiniz varsa 1 gün bekletseniz çok daha lezzetli olur‼️.
- Tavukları şişe geçirin ben ortalarına biberde ekledim.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim ve evvelce ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 – 25 dakika kızarana kadar pişirelim.
- Sosu için; Tereyağını küçük bir tencereye alın ve eritin.
- Bal ve kırmızı toz biber ekleyip karıştırın.
- Kaynayınca ocaktan alıp fırından çıkan tavukların üzerine sürün.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️.
Soslu Tavuk Şiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










