Mayalı Poğaça

Mayalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı sıcak süt
  • 1.5 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Susam
  • 8 su bardağı un

Mayalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un ve maya hariç başka materyaller karıştırılır.
  2. Un yavaş yavaş eklenerek maya ile birlikte büsbütün yedirilir.
  3. Yumuşak bir hamur elde edilir.
  4. İlk etapta hamur ele yapışır üzere görünse de karıştıkça toparlar.
  5. Üzeri kapatılarak 40-45 dk mayalanmaya bırakılır.
  6. Süre sonunda hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparılıp yuvarlak formlar verilerek tepsiye dizilir.
  7. Üzerlerine bıçakla çizgiler atılarak 15 dk tepsi mayası için bekletilir.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürülerek susam serpilir.
  9. Önceden ısıtılmış 190°fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  10. Yaklaşık 35-40 dk.Süre fırına nazaran değişebiliyor.

Mayalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yılbaşı Menüsü
Mis Kokulu Limonlu Kek
Domatesli Pilav (Salçalı Pilav)
Çiçek Kurabiye
Topalak (Tarhana Köfteli Çorba)
Cennet Elmalı Sütlü Tatlı (Videolu)
Hdabla | © 2025 |