Mayalı Poğaça
Mayalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı sıcak süt
- 1.5 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Susam
- 8 su bardağı un
Mayalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un ve maya hariç başka materyaller karıştırılır.
- Un yavaş yavaş eklenerek maya ile birlikte büsbütün yedirilir.
- Yumuşak bir hamur elde edilir.
- İlk etapta hamur ele yapışır üzere görünse de karıştıkça toparlar.
- Üzeri kapatılarak 40-45 dk mayalanmaya bırakılır.
- Süre sonunda hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparılıp yuvarlak formlar verilerek tepsiye dizilir.
- Üzerlerine bıçakla çizgiler atılarak 15 dk tepsi mayası için bekletilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülerek susam serpilir.
- Önceden ısıtılmış 190°fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
- Yaklaşık 35-40 dk.Süre fırına nazaran değişebiliyor.
Mayalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













