Maraş Biber Turşusu (Kızartarak) Lezzet Garantili
Maraş Biber Turşusu (Kızartarak) Lezzet Garantili Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 kg Maraş biberi
- 1 demet maydanoz
- 1 baş sarımsak (12 diş)
- 1 su bardağı elma sirkesi + iki parmak kadar daha
- 3 su bardağı su
- 1 su bardağından 2 parmak eksik zeytin yağı
- 1 küp şeker (isteğe bağlı)
- 3 çay kaşığı kadar tuz
Maraş Biber Turşusu (Kızartarak) Lezzet Garantili Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce işe biberlerimizi kızartarak başlıyoruz. 3-4 dk kızartarak hafif ölmesi kâfi olacaktır.
- Biberlerimiz kızartırken sarımsaklarımızı 3e bölüp halka halinde keselim, maydanozları da iri iri olacak biçimde bölelim sapları ayırmaya gerek yok.
- Biberler kızardıktan sonra bir tencereye sirke, su ,tuz, şeker karışımını alalım kaynamaya bırakalım.
- Kavanozlara biberleri koyalım ortada kalacak biçimde sarımsak ve maydanoz koyup tekrar üstüne tekrar biber koyalım.
- Kaynayan sirkeli suyumuza yağımızı ekleyelim yağı sonradan ekleme sebebim doğal zeytin yağı kullanıyorum ve fazla kaynarsa tahminen acılaşır diye.
- Sosumuz kaynadıktan sonra kavanozlara dökmeye hazır.
- Biberlerin üzerini kapatacak halde dolduralım ve sıcakken kapakları kapatıp karşıt çevirelim, isterseniz bir gün karanlık odada bekletip dolaba kaldırın ister oda ısısına gelince.
- Kızartarak biraz öldürdüğümuz için biberleri 2 3 gün beklemesi kâfi istediğiniz vakit tüketmeye başlayabilirsiniz.
Maraş Biber Turşusu (Kızartarak) Lezzet Garantili Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













