Mantar Kurabiye

Mantar Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin yahut tereyağı
- 2 adet orta uzunluk yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 400 gram mısır nişastası
- 1, 5 çay bardağı kadar un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı kakao
Mantar Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda ısısında yumuşamış margarini, pudra şekerini ve yumurtayı yoğurma kabına alıp mikserle çırpalım.
- Üzerine nişasta, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip elimizle yoğuralım. Ele yapışan bir kıvam olacak.
- Üzerine unu denetimli bir biçimde ek edelim. 1,5 çay bardağı un kullandım.
- Unun markasına nazaran değişebilir ölçüsü, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kesimler kopartıp yuvarlayalım.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
- Ayrı bir kaba kakao koyalım.
- Herhangi bir şişe kapağı yada maden suyu şişesinin ucunu kakaoya batırıp, kurabiyelerin üzerine bastıralım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk kadar beyaz olacak biçimde pişirelim afiyet olsun ☺️.
Mantar Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











