Mantar Kurabiye

Mantar Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin yahut tereyağı
  • 2 adet orta uzunluk yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 400 gram mısır nişastası
  • 1, 5 çay bardağı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı kakao

Mantar Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda ısısında yumuşamış margarini, pudra şekerini ve yumurtayı yoğurma kabına alıp mikserle çırpalım.
  2. Üzerine nişasta, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip elimizle yoğuralım. Ele yapışan bir kıvam olacak.
  3. Üzerine unu denetimli bir biçimde ek edelim. 1,5 çay bardağı un kullandım.
  4. Unun markasına nazaran değişebilir ölçüsü, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  5. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kesimler kopartıp yuvarlayalım.
  6. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
  7. Ayrı bir kaba kakao koyalım.
  8. Herhangi bir şişe kapağı yada maden suyu şişesinin ucunu kakaoya batırıp, kurabiyelerin üzerine bastıralım.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk kadar beyaz olacak biçimde pişirelim afiyet olsun ☺️.

Mantar Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Starbucks Kurabıye
Chocolate Cips Cookies (Pastaya Alternatif) (Videolu)
Diyete Uygun Puding Tarifi
Mühürlü Karnabahar (Videolu)
Cevizli Tarçınlı Kek (Kış Keki)
Köfteli Hünkar Beğendi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet