Patatesli Tavuk Kanat

Patatesli Tavuk Kanat Tanımı İçin Malzemeler
- 20 adet kanat
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet sivri biber
- 2 adet patates
Marinesi için;
- Karabiber
- Pul biber
- 2 tatlı kaşığı tavuk çeşnisi (isteğe bağlı)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Kimyon
- Sıvı yağ
Üzeri için;
- 2 tatlı kaşığı kajun baharat çeşnisi (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıcak su
- Tuz
Patatesli Tavuk Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kanatları kapağı kapanacak uygun bir kaba alalım. Üzerine sıvı yağ, yoğurt, tavuk çeşnisi, karabiber, pul biber, kimyon ekleyip güzelce harmanlayalım. Kapağını kapatalım, isterseniz streç sinemayla de kapatabilirsiniz. 1 gece buzdolabında dinlendirelim ki daha lezzetli olur, lakin isterseniz 2-3 saat kadar da buzdolabında bekletip pişirebilirsiniz.
- Ardından soğan, patates ve biberleri (tomurcuklarını ayıralım) yıkayıp doğrayalım ve uygun kaba alalım.
- Üzerine kajun baharatı, karabiber, pul biber, tuz ek edip güzelce karıştıralım.
- Sonrasında fırın tepsimize dizelim ve üzerine bir gece dolapta beklettiğimiz kanatları koyalım.
- Üzerine salça, sıvı yağ ve az sıcak suyla sos hazırlayıp dökelim.
- Son olarak öncesinde 180 derecede ısıttığımız fırına atıp ortalama 40 dk pişirelim.
- Tavukların pişip pişmediğini denetim ederek pişme müddetini artırabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🙂
Patatesli Tavuk Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




