Patatesli Tavuk Kanat

Patatesli Tavuk Kanat Tanımı İçin Malzemeler

  • 20 adet kanat
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet sivri biber
  • 2 adet patates

Marinesi için;

  • Karabiber
  • Pul biber
  • 2 tatlı kaşığı tavuk çeşnisi (isteğe bağlı)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Kimyon
  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • 2 tatlı kaşığı kajun baharat çeşnisi (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıcak su
  • Tuz

Patatesli Tavuk Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kanatları kapağı kapanacak uygun bir kaba alalım. Üzerine sıvı yağ, yoğurt, tavuk çeşnisi, karabiber, pul biber, kimyon ekleyip güzelce harmanlayalım. Kapağını kapatalım, isterseniz streç sinemayla de kapatabilirsiniz. 1 gece buzdolabında dinlendirelim ki daha lezzetli olur, lakin isterseniz 2-3 saat kadar da buzdolabında bekletip pişirebilirsiniz.
  2. Ardından soğan, patates ve biberleri (tomurcuklarını ayıralım) yıkayıp doğrayalım ve uygun kaba alalım.
  3. Üzerine kajun baharatı, karabiber, pul biber, tuz ek edip güzelce karıştıralım.
  4. Sonrasında fırın tepsimize dizelim ve üzerine bir gece dolapta beklettiğimiz kanatları koyalım.
  5. Üzerine salça, sıvı yağ ve az sıcak suyla sos hazırlayıp dökelim.
  6. Son olarak öncesinde 180 derecede ısıttığımız fırına atıp ortalama 40 dk pişirelim.
  7. Tavukların pişip pişmediğini denetim ederek pişme müddetini artırabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🙂

Patatesli Tavuk Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çörek Otlu, Susamlı Tuzlu Buzluk Kurabiyesi Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Karemelli Muhallebili Tatlı
Ramazan Pidesi (Susamlı Pide)
Spoonful Sütlü Tatlı
Tam Ölçülü Browni
Çıtır Gül Böreği
Okroşka Tarifi (Soğuk Rus Çorbası)
Hdabla | © 2025 |